Om

Oscar Marklund

En idé betyder ingeting om du inte agerar & komplexitet är det första hindret till agerande. Jag heter Oscar Marklund och försöker varje dag vara en bättre pappa och man till min fru Linda och mina barn Winston & Julie. Det är mitt purpose. Anledningen till varför jag vill vara bäst på mitt hantverk: digitalt värdeskapande innehåll som som bygger varumärken och försäljning.

Bakgrund & utbildning

Utan en krona in fickan lämna min far sitt hemland 1986 och kom till Sverige. 1987 reste jag (3 år) och min mamma till Sverige för att påbörja ett nytt liv ihop. Uppvuxen i en kärleksfull familj samtidigt som jag såg mina föräldrar kämpa för min och min brors mat på bordet skapades en stark grund för kärlek, ödmjukhet och arbetsmoral.

2005 började jag studera IT & kommunikationsvetenskap på KTH i Kista & studerade även på Arkitekturskolan, KTH i Stockholm, Institutionen för reklam och PR hos Stockholms Universitet. 2010 tog jag min universitetsexamen i marknadskommunikation och IT.

2009 vann jag Sveriges Största reklamtävling för studenter där mitt bidrag publicerades som helsida i DN.

IMG 5343

Arbete

Efter att ha arbetat på digitala byråer samt mediabyråer efter examen insåg jag att vara egen är hur jag är uppvuxen och skall göra. Jag startade en e-handel från grunden själv, gav mig in i familjeföretaget Gabriels trafikskola och skala den till 10 anställda med allt ansvar som kommer med att driva eget och sen startade jag korkortssidan.se..

Korkortssidan.se – en framgångssaga

Hur bygger man ett nationellt varumärke med miljontals visningar / streams utan ett team och en krona i annonspengar?

Enkelt uttryckt: du skapar värdefullt “evergreen” innehåll som är sökbart och bygger en publik som du hjälper vidare genom marketing funnels till dina produkter och tjänster.

Det är det vi gör väldigt bra. Bygger hemsidor i WordPress, producerar content för YouTube, podcasts och sociala medier som driver trafik som genererar försäljning utan att vara beroende av Google Ads eller annonsering på Facebook. En långsiktig och hållbar digital marknadsstrategi.

Vill du veta en annan sak? Detta gjorde jag själv. Hemsidan, innehållet, podcasten, inspelning av video, redigering, grafiskt arbete, internering med målgruppen, storys.

Detta kan jag göra åt er. För det är det enda du egentligen behöver veta om mig.