Hur bygger man en kurssida? (LearnDash & WordPress)
Hur bygger man en kurssida? Att bygga en kurssida med Learndash kan vara en utmaning för den som inte har mycket erfarenhet av att skapa webbplatser. Men med lite vägledning kan det vara en relativt enkel process. Här är en steg-för-steg-guide för att komma igång.
1. Börja med att installera wordpress
Många webbhotellleverantörer erbjuder en så kallad “1-klicksinstallation” för WordPress, vilket gör det enklare att installera WordPress på din server. Jag använder Oderland som jag rekommenderar oerhört mycket. Här är hur du kan installera WordPress med 1-klicksinstallation:
- Logga in på ditt webbhotellkonto.
- Leta upp 1-klicksinstallationen för WordPress. Detta kan vara under en sektion som heter “Skriptinstallatörer”, “Mjukvara” eller “WordPress”.
- Klicka på “Installera nu” eller liknande.
- Följ instruktionerna på skärmen för att välja vilken domän du vill installera WordPress på och välj en sida för installationsmappen.
- Ange detaljerna för din WordPress-installation, inklusive en titel för din hemsida, ett användarnamn och lösenord för att logga in på din WordPress-administration.
- Klicka på “Installera” eller liknande för att starta installationen.
- Vänta tills installationen är klar. Du kommer att få en bekräftelse på att WordPress har installerats och du kan logga in på din WordPress-administration med det användarnamn och lösenord du valde.
Om du har problem med installationen kan du kontakta din webbhotellleverantör eller söka hjälp på WordPress-supportforumet.
2. installera Learndash
Learndash är ett Learning management system (LMS) som du kan använda för att skapa onlinekurser och träningsprogram på din WordPress-webbplats. Jag använder det för korkortssidan.se. Här är stegen för att installera Learndash på din WordPress-webbplats:
- Logga in på din WordPress-administration.
- Gå till “Tillägg” och klicka på “Lägg till nytt”.
- Sök efter “Learndash” och klicka på “Installera nu”.
- Klicka på “Aktivera nu” när installationen är klar.
- Gå till “Inställningar” och välj “Learndash LMS” från menyn.
- Klicka på “Lincensiering” och ange den lincensnyckel du fick när du köpte Learndash. Klicka på “Spara ändringar”.
- Gå till “Kurser” och klicka på “Lägg till ny”.
- Ange en titel och en beskrivning för din kurs och klicka på “Publicera”.
- För att lägga till lektioner och frågor till din kurs, klicka på “Redigera” bredvid kursen och välj “Redigera lektioner” eller “Redigera frågor”.
- Följ instruktionerna på skärmen för att lägga till innehåll till din kurs.
Om du har problem med installationen eller användningen av Learndash kan du söka hjälp på Learndash-supportforumet eller kontakta Learndash-supporten.
3. Installera Kadence theme
Kadence är ett fantastiskt tema jag använder för min hemsida samt flera andra hemsidor. Det är också bra för kurssidor och väl anpassat för Learndash. För att installera Kadence theme för en snygg design och funktionalitet på din WordPress-webbplats, följ dessa steg:
- Gå till WordPress-administrationspanelen och välj “Utseende” och sedan “Teman” i menyn till vänster.
- Klicka på “Lägg till nytt” och sök efter “Kadence” i sökrutan.
- När du har hittat Kadence-temat, klickar du på “Installera” och sedan “Aktivera”.
- När temat är installerat och aktiverat, kan du gå till “Inställningar” för Kadence för att anpassa dess utseende och funktionalitet. Du kan ändra färger, fonttyper, layout och annat för att skapa en unik look för din webbplats.
- Spara dina ändringar och se till att du är nöjd med resultatet innan du publicerar din webbplats.
Om du har några problem med att installera Kadence-temat eller anpassa det, kan du söka hjälp i dokumentationen eller ställa frågor i temats supportforum.
4. Marknadsför din onlinekurs
Det finns många olika sätt att marknadsföra din onlinekurs på internet. Här är några tips på hur du kan marknadsföra din kurs:
- Skapa en hemsida eller en landing page för din kurs. Detta ger din kurs en professionell onlineplattform och ger dig möjlighet att presentera din kurs på ett strukturerat sätt.
- Använd sociala medier för att nå ut till en stor publik. Du kan skapa inlägg på Facebook, Instagram och LinkedIn och dela länkar till din kurshemsida. Du kan också använda hashtags och annonser för att nå en bredare publik.
- Använd e-postmarknadsföring för att bygga upp en e-postlista och skicka ut nyhetsbrev med information om din kurs. Du kan också använda autoresponders för att automatiskt skicka ut e-postmeddelanden till dina prenumeranter.
- Använd betald annonsering för att nå en målgrupp som kan vara intresserad av din kurs. Du kan använda plattformar som Google Ads och Facebook Ads för att rikta annonserna till specifika målgrupper och få mer exponering för din kurs.
- Använd influencer marketing för att få hjälp med att marknadsföra din kurs. Du kan hitta influencers inom ditt område och be dem att dela information om din kurs på sociala medier eller andra plattformar.
- Använd gästinlägg för att nå en ny publik genom att skriva inlägg på andra bloggar och webbplatser. Du kan inkludera en länk till din kurshemsida i gästinlägget och nå en ny publik som kan vara intresserad av din kurs.
- Använd tjänster för onlinekurser som Udemy och Teachable för att marknadsföra din kurs till en stor publik av studenter. Du kan också använda dessa plattformar för att skapa och sälja din kurs direkt.
Behöver du hjälp med att bygga en kurssida kan vi hjälpa dig att bygga det åt dig så att den ser ut som hos korkortssidan.se.